Menu

Sport BSO Hengelo

De Sport BSO Hengelo is in 2007 ontstaan uit een particulier initiatief om naschoolse sport opvang te starten in Hengelo.  En met succes. Veel ouders hebben de sport BSO ontdekt, om hun kind tijdens de gemiddelde 2 BSO dagen per week, sportief te laten benutten. Al twee keer sporten en bewegen per week te pakken, en de mogelijkheid om het zwemdiploma te behalen. Een uitkomst voor gezinnen met meerdere kinderen.

Bij Sport BSO Hengelo wordt gebruik gemaakt van de combinatie van naschoolse opvang en sporten. Dit komt doordat onze BSO een erg sportief karakter heeft. Door ons sportieve karakter hanteren wij geen vaste groepsruimtes wel zitten de kinderen aan hun vaste stam tafel met hun vaste begeleider. Tussen 16.00-17.00 uur wordt er door onze gediplomeerde sport instructeurs sport en spel aangeboden aan de gehele groep en verdelen de kinderen zich over de aangeboden spelen. De verhouding is 10 kinderen op 1 begeleider, met daarbij op de locatie aan de Torenlaan aanvulling van 1 sportbegeleider. Ook hebben we elk seizoen 1 of 2 stagiaires van de opleiding sport en bewegen, zij voeren opdrachten uit wat bij de kinderen enthousiast ontvangen wordt.

Ook bij het sporten bij de Sport BSO kijken wij naar de persoonlijke behoefte van het kind. Zo kan een kind altijd bij ons aangeven als hij/zij een keer een bepaalde sport wil doen. Ook kunnen de kinderen zich opgeven voor workshops van meerdere weken ( bijv. judo, dans of tennis). Tijdens de activiteiten die wij op het veld geven kijken wij naar wat de kinderen kunnen. Zo geven wij kinderen die iets meer uitdaging nodig hebben tips om een activiteit moeilijker te maken, zodat het uitdagender wordt voor het kind. Voor het kind dat motorisch minder goed mee komt, maken wij aanpassingen zodat hij/zij op zijn/haar eigen niveau kan deelnemen aan onze activiteiten.

Met sporten worden vaak veel ‘problemen’ opgelost, faalangst en pesten zijn bij basisschool leerlingen vaak een probleem, bij onze Sport BSO kunnen kinderen werken aan hun zelf vertrouwen, sterker/sneller worden en andere kinderen helpen. Hier zijn wij met ons team erg alert op. Een uitwerking van dit beleid hebben wij beschreven in ons pedagogisch werkplan, vraag ernaar als u een van onze locaties bezoekt.

Meer Informatie?

Heeft u na het zien van onze website interesse in een rondleiding of wenst u meer informatie, laat dan uw gegevens hieronder achter dan nemen wij contact met  u op

    Kids VillaSport BSOKids Coaching