Menu

Kids Villa Hengelo

Kids Villa Hengelo is een dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Om samenwerking met leeftijdsgenoten te stimuleren hebben wij 4 aparte groepen. De Baby Villa, voor baby’s van 0-1 jaar, een dreumes groep, de Rupsjes, voor kinderen van 1-2 jaar en twee peuter groepen, de Popjes, voor 2-3 jarigen en de Vlinders, voor 3-4 jarigen.

Onze dagopvang probeert een gezin aanvullende sfeer te scheppen, waarin elk kind zich veilig, geborgen en vertrouwd voelt. Kinderopvang verbreedt de leefwereld van het kind en het kind leert van de ervaringen die hij of zij op doet met andere kinderen en volwassenen in verschillende situaties. Wij laten hun ervaringen opdoen op zowel individueel gebied als in een groep op een sociale manier, om te leren omgaan met hun leeftijdsgenootjes en volwassenen. Hierbij hoort ook het signaleren van problemen en achterstanden op lichamelijk of verstandelijk gebied, het bieden van extra begeleiding en het eventueel doorverwijzen van de opvoeders, het bieden van ondersteuning in de opvoeding aan opvoeders door de zorg van het kind met hen te delen en daar waar nodig informatie en steun te geven.

Waarom zijn wij anders dan anderen?

Slapen bij Kids Villa

Bij de Kids Villa geldt dat kinderen gaan slapen als ze moe zijn of op aangegeven tijdstippen van ouders. De jongste kinderen kunnen in een hang wieg in de groep slapen, in de box, in de baby slaapkamer in bedjes of buiten in speciale bedden en/of wandelwagens. De dreumesen en peuters hebben hun eigen slaapkamer.

Eten bij Kids villa

Wij zien de maaltijden als een activiteit, een moment dat de kinderen even allemaal bij elkaar zitten genieten van het eetmoment met de bijbehorende rituelen en normen en waarden. Kinderen mogen bij de Kids Villa allemaal proberen zelf te eten. Zien eten, doet eten!  De medewerkers van de Kids Villa koken zelf voor de Popjes en de Vlinders, in de andere groepen mogen de ouders zelf het eten meegeven. Er wordt rekening gehouden met kinderen die speciale voeding hebben. Het maaltijd aanbod van de Kids Villa is verantwoord en vers, vers fruit, thee en pure warme maaltijden zonder toevoegingen en gezond brood beleg.

De medewerkers van de Kids Villa

Alle medewerkers zijn gekwalificeerd en geschoold in EHBO of BHV. Altijd vaste medewerkers op de groepen en iedereen werkt op de groep waar zij of hij de meeste expertise en ‘feeling’ mee heeft. Dit om de kwaliteit van de groepen en de begeleiding van de kinderen hoog te houden. Doordat alle medewerkers binnen de Kids Villa naast hun dagelijkse taken ook diverse neventaken uitvoeren, bijvoorbeeld hygiënebeleid, voeding en kindgerichtheid, is iedereen betrokken bij het ‘bedrijf’ Kids Villa.

De openingstijden

De Kids Villa Hengelo is elke dag van 07.00-19.00 uur geopend en komt daardoor tegemoet aan de wens van veel ouders die vroege diensten werken, een eigen bedrijf hebben of buiten Hengelo werken. daarnaast is het natuurlijk erg fijn dat de kinderen al gegeten hebben en u thuis heerlijk quality time heeft met uw kind.

Wij kijken naar het kind..

Maar het belangrijkst is natuurlijk het kind. Ieder kind is uniek en zo heeft ieder kind zijn of haar eigen kwaliteiten. Zorgen is 1 ding maar onze medewerkers begeleiden en stimuleren kinderen bij hun persoonlijke ontwikkeling, waarbij zelfvertrouwen en zelfstandigheid belangrijke aspecten zijn. Op basis van aanleg en karakter krijgt ieder kind hiervoor de ruimte. Kinderen worden bij onze Kids Villa in hun eigen waarde gelaten, waarbij wij begeleiding bieden in hun ontwikkeling en ondersteuning voor de ouders.

 

Meer Informatie?

Heeft u na het zien van onze website interesse in een rondleiding of wenst u meer informatie, laat dan uw gegevens hieronder achter dan nemen wij contact met  u op

    Kids VillaSport BSOKids Coaching