Menu

Kids Villa Hengelo

Kids Villa Hengelo is een dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Om samenwerking met leeftijdsgenoten te stimuleren hebben wij 3 leeftijdsgroepen. De groepen Babyvilla en de Rupsjes zijn voor kinderen van van 0 tot ±1½ jaar.  De Popjes is een groep voor ±1½ tot ±2½ jarigen. De oudste kinderen van ±2½ tot 4 jaar verblijven in de Vlinders.

Onze dagopvang probeert een gezinsaanvullende sfeer te scheppen, waarin elk kind zich veilig, geborgen en vertrouwd voelt. Kinderopvang verbreedt de leefwereld van het kind en het kind leert van de ervaringen die hij of zij opdoet met andere kinderen en volwassenen in verschillende situaties. Wij laten hen ervaringen opdoen op zowel individueel gebied als in een groep op een sociale manier, om leren om te gaan met hun leeftijdsgenootjes en volwassenen. Hierbij hoort ook het signaleren van problemen en achterstanden op lichamelijk of verstandelijk gebied, het bieden van extra begeleiding en het eventueel doorverwijzen van de opvoeders, het bieden van ondersteuning in de opvoeding aan opvoeders door de zorg van het kind met hen te delen en daar waar nodig informatie en steun te geven.

Waarom zijn wij anders dan anderen?

Slapen bij Kids Villa

Bij de Kids Villa geldt dat de kinderen van de Babyvilla of de Rupsjes gaan slapen als ze moe zijn of op aangegeven tijdstippen van ouders. De jongste kinderen kunnen in een hangwieg in de groep slapen, in de baby slaapkamer in bedjes of buiten in speciale buitenbedden. De kinderen van de Popjes gaan op een vastgesteld tijdstip tussen de middag slapen in de Popjes-slaapkamer. Bij de Vlinders slapen de peuters die het nodig hebben tussen de middag in de slaapkamer die grenst aan de ruimten van de Vlinders.

Eten bij Kids villa

Wij zien de maaltijden als een activiteit, een moment dat de kinderen even allemaal bij elkaar zitten genieten van het eetmoment met de bijbehorende rituelen, normen en waarden. Kinderen mogen bij de Kids Villa allemaal proberen zelf te eten. Zien eten, doet eten!  De pedagogisch medewerkers van de Kids Villa koken zelf voor de Popjes en de Vlinders, in de andere groepen mogen de ouders zelf het eten meegeven. Er wordt, indien mogelijk, rekening gehouden met kinderen die speciale voeding hebben. Het maaltijd aanbod van de Kids Villa is verantwoord en vers, vers fruit, water, thee, melk, gezond broodbeleg en pure warme maaltijden.

De pedagogisch medewerkers van de Kids Villa

Alle medewerkers zijn gekwalificeerd en geschoold in EHBO of BHV.  Er zijn altijd vaste medewerkers op de groepen en men werkt op de groep waar zij of hij de meeste expertise en ‘feeling’ mee heeft. Dit om de kwaliteit van de groepen en de begeleiding van de kinderen hoog te houden. Doordat alle medewerkers binnen de Kids Villa naast hun dagelijkse taken ook diverse neventaken uitvoeren, bijvoorbeeld hygiënebeleid, voeding en kindgerichtheid, is iedereen betrokken bij het ‘bedrijf’ Kids Villa.

De openingstijden

De Kids Villa Hengelo is elke dag in ieder geval van 07.00-18.00 uur geopend en op enkele dagen tot 19.00u en komt daardoor tegemoet aan de wens van veel ouders die vroege diensten werken, een eigen bedrijf hebben of buiten Hengelo werken. Daarnaast is het natuurlijk erg fijn dat de kinderen al warm gegeten hebben en u thuis heerlijk quality time heeft met uw kind(eren).

Wij kijken naar het kind.

Maar het belangrijkst is natuurlijk het kind. Ieder kind is uniek en zo heeft ieder kind zijn of haar eigen kwaliteiten. Zorgen is één ding maar onze medewerkers begeleiden en stimuleren kinderen bij hun persoonlijke ontwikkeling, waarbij zelfvertrouwen en zelfstandigheid belangrijke aspecten zijn. Op basis van aanleg en karakter krijgt ieder kind hiervoor letterlijk en figuurlijk de ruimte. Kinderen worden bij onze Kids Villa in hun eigen waarde gelaten, waarbij wij begeleiding bieden in hun ontwikkeling en tevens ondersteuning bieden aan ouders.

 

Meer Informatie?

Heeft u na het zien van onze website interesse in een rondleiding of wenst u meer informatie, laat dan uw gegevens hieronder achter dan nemen wij contact met  u op

    Kids VillaSport BSO